Om de 14 dagen, op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur, is er een inloopmorgen in ons kerkgebouw, waar letterlijk iedereen welkom is. De toegang is laagdrempelig. De koffie met koek staat altijd klaar en het is de bedoeling om gewoon contact met elkaar te hebben en op een eenvoudige wijze het Evangelie door te geven. Er wordt gezongen en er wordt een verhaal met een bijbelse strekking voorgelezen, waarna dit gedeelte wordt afgesloten met gebed.

Inleiding

Sinds 2013 werkt baptistengemeente De Schuilplaats samen met Stichting Present om heel concreet getuigen te zijn van Jezus Christus in de samenleving. Hiervoor hebben we in onze gemeente een werkgroep opgericht. We geven letterlijk handen en voeten aan naastenliefde zoals Jezus graag van ons verlangt (Mat. 25:34-40). Werkgroep Present – De Schuilplaats valt onder taakveld Zending & Evangelisatie. Met de projecten die Present voor ons selecteert, kunnen we mensen helpen die er in hun eentje niet meer uitkomen vanwege problemen met hun gezondheid, sociaal netwerk en/of geld. Deze vorm van evangelisatie heeft daardoor deels ook een diaconaal karakter. De werkgroep is extern gericht. Het voert dus alleen projecten uit buiten de gemeente. Bijna alle projecten vinden plaats in de stad Eindhoven, soms in aangrenzende plaatsen.

2 Present uitleg

Werkwijze

Hoe gaat de werkgroep te werk? De samenwerking met Present is structureel van aard. Dat houdt in dat we graag op gezette tijden projecten uitvoeren. De data staan elk jaar vast, de inzet van de werkgroepleden is flexibel. Veel projecten worden uitgevoerd door groepjes van 3 tot 6 deelnemers. Onze werkgroep bestaat uit ongeveer 12 deelnemers. De werkgroep is dus eigenlijk een soort vrijwilligerspool. Aan de hand van een invulschema wordt circa zes weken voor elke projectdatum geïnventariseerd wie aanwezig kan zijn. Deze inventarisatie bepaalt het soort project en de hoeveelheid projecten. Er zijn twee type projecten: sociale en praktische projecten. Bij sociale projecten gaat het vaak om dag(deel)bestedingsactiviteiten, zoals spelletjes doen met dakloze of gehandicapte mensen of een wandeling maken met oudere mensen. Praktische projecten zijn vaak klussen in en om het huis van de hulpbehoevenden, zoals verven, verhuizen en tuinen opknappen.

Doe je mee?

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je aanmelden voor de werkgroep? Of draai je liever vrijblijvend een keertje een project mee? Meld je dan bij algemeen contactpersoon Eline Quist: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Enige tijd geleden heeft de Heer ons met een Roemeense baptisten gemeente in contact gebracht (Buturugeni in de provincie Giurgu). Een jonge predikant heeft een beroep aanvaard en wordt door onze gemeente betaald. De plaatselijke gemeente is in enkele jaren uitgegroeid van circa 60 tot ruim 100 leden. Als gevolg daarvan moest de kerk vergroot worden. Deze is inmiddels klaar.

Deze werkgroep stelt zich tot doel om de blijde boodschap van de Here Jezus uit te dragen en te verkondigen aan een ieder die het maar horen wil. Zij doet dit door het uitdelen van folders en traktaten, en door diverse activiteiten te ontplooien vooral gericht op niet-kerkelijken in de buurt. Tevens houdt zij zich bezig met het organiseren van speciale kerkdiensten en Sing-in's.

Het concept van de Alpha-cursus is even simpel als doeltreffend. Een groep van een man of vijftien komt tien avonden bij elkaar om te praten over de basisbeginselen van het christelijk geloof. Op de startavond na, begint elke avond met een maaltijd, gevolgd door een presentatie en gesprekken in kleine groepen. En dat alles geheel gratis. Al meer dan 200.000 mensen namen dit ‘proefabonnement op het geloof’.

Wat is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus biedt je de mogelijkheid om op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk! De Alpha-cursus wordt in 164 landen gegeven. Wereldwijd hebben meer dan 23 miljoen mensen gevolgd. De cursus wordt in Nederland gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen.

Wie geeft de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus wordt in Nederland op ruim 900 plaatsen gegeven door een groot aantal verschillende kerken: Baptisten, Evangelisch, Christelijk Gereformeerd, Rooms-Katholiek, Leger des Heils, Nederlands Gereformeerd, Pinkstergemeenten, Protestantse Kerk Nederland, enz. Ook steeds meer bedrijven, scholen, gevangenissen, studenten- en jongerengroepen bieden de cursus aan. Ook in Eindhoven vinden op verschillende locaties cursussen plaats.

Voor wie is de Alpha-cursus?

Atheïst, boeddhist? Zoeker of gewoon geïnteresseerd? Jong christen, of juist al jarenlang gelovig? Iedereen is welkom. De Alpha-cursus is voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Jong en oud zijn van harte uitgenodigd om de basis van het christelijk geloof te onderzoeken.

Wilt u meer weten over de Alpha-cursus, kijk dan op www.alpha-cursus.nl
U kunt ook contact opnemen met ons Alpha-team via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.