Nieuws

Nieuwsbericht van de Unie van Baptistengemeenten in Nederland op 13 maart 2020:

Live een dienst volgen op Kerkstream.nl

"Vanwege het coronavirus kunnen de komende weken veel kerkdiensten niet doorgaan. Unie en ABC lanceren vandaag de website www.kerkstream.nl waar live kerkdiensten te volgen zijn.

In het kader van coronavirus worden in heel Nederland veel kerkdiensten afgelast, omdat ook daar vaak meer dan honderd mensen bij elkaar komen. De Unie en ABC Gemeenten lanceren vandaag de website www.Kerkstream.nl, waarop kerken hun live stream van de kerkdienst kunnen aanmelden. Doel is dat kerkgangers die nu hun eigen dienst niet kunnen bezoeken, toch een dienst in hun omgeving kunnen ‘bijwonen’.

“In tijden van crisis bieden kerken in Nederland kleine en grote verhalen van vertroosting en hoop op herstel”, zegt Marijn Vlasblom, conrector van het Baptisten Seminarium en verantwoordelijk voor de ICT-zaken van de Unie. “Nu het voor grotere kerken niet meer mogelijk is om diensten te organiseren, bieden we graag een platform om hun livestreams te delen.”

Interkerkelijk

Een internationale crisis als deze overstijgt kerkelijke verschillen, aldus Vlasblom. Kerkstream.nl wil dan ook onderdak bieden aan allerlei christelijke kerken in Nederland: “Niet alleen baptisten- of CAMA-gemeenten kunnen van het platform gebruik maken, ook kerken uit andere stromingen zijn van harte welkom om dit te doen. Kerken die hun streaming op de website aanmelden, komen ook op een landkaart te staan. Zo kunnen volgers desgewenst een dienst in hun eigen omgeving zoeken.”

Korte diensten en even oefenen

De website geeft ook verschillende tips voor kerken die hun streaming aanbieden. “We wijzen er bijvoorbeeld op dat kerken rekening moeten houden met de privacywetgeving. Ook adviseren we om de online diensten niet te lang te maken. Sommige kerken hebben diensten van anderhalf uur, maar voor internet is dat eigenlijk te lang. Probeer het bij 45 minuten te houden. Ten slotte geven we ook nog de tip om dominees die tijdens de opname voor een lege zaal gaan preken dit eerst even oefenen."

De website Kerkstream.nl is inmiddels online en kerken kunnen de link naar hun livestream gaan invoeren. De eerste streams zijn inmiddels aangemeld."

 

Hieronder treft u het rooster voor 2020, met de producten van de maand die u mee kunt nemen voor de Voedselbank Eindhoven.

Voedselbank 2020

Beste mannenbroeders,


''Samen zijn we sterk" of "Eendracht maakt macht" zijn wellicht bekende en gedurfde uitspraken. Velen van ons kennen ze en spreken ze uit of passen ze zelfst toe in het eigen leven. Het zou heel wat los kunnen maken bij mensen. Daarom denken we dat er heel veel overeenkomst is voor het mannenontbijt. Samen zoeken, samen delen, samen eten, samen bidden en zoeken naar onze Heer. Dat is wat ons samen bindt en ons samen sterk maakt.

Graag willen we ons aan jou voorstellen aan een groep die 1x per maand op de zaterdagochtend deelneemt aan het mannenontbijt in onze kerk.

Dit mannenontbijt is ontstaan uit een groeiende behoefte om als mannen onder elkaar, onder het genot van een heerlijk ontbijt, met elkaar te eten en praten over alles wat ons als mannen bezighoudt. Nu denkt je wellicht: wat kan ik me hierbij voorstellen?

Het mannenontbijt wordt 1 keer in de maand (in onze kerk) op zaterdag georganiseerd, begint om 09:00 uur en eindigt rond de klok van 11:00 uur.

We ontbijten met elkaar, praten met elkaar wat ons bezighoudt, lezen uit de bijbel, zingen een lied, bidden met elkaar, en hebben uiteraard veel plezier in het contact met elkaar.

Ben jij wellicht ook diegene die graag wilt weten wat één en ander inhoudt of wil je deelnemen aan dit ontbijt? Neem dan contact op met Jan H van der Mijl of Onno W Hafkamp of geef via het formulier aan wanneer je wilt komen.

De eerstvolgende data voor het mannenontbijt zijn nog niet bekend (i.v.m. het coronavirus).

Klik hier om direct online de keuze door te geven of een reactie te geven.

'Dus zet en prik deze vast zodat je zeker kan komen om weer een periode in te gaan van tezamen delen, genieten, bidden, zingen en lezen, ontmoeten en te ontbijten.
Graag tot op die dagen in onze kerk.
Laat ons weten als je komt, zodat we weten wat en hoeveel er aan de ontbijttafel zullen zitten.'

We vernemen graag van jou.

Met vriendelijke groeten,

Jan H van der Mijl en Onno W Hafkamp (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Mannenontbijt 1